Husy jsou ptáci ptactvo, které hnízdí v Rusku. Existuje několik typů husy, lišící se v jejich umístění, výživy a rozmnožování. V tomto článku zvážíme, kde a jak žijí husy v Rusku.
bílá husa
Husa bílá je nejrozšířenějším druhem husykterá hnízdí na ostrově Wrangel a některé oblasti arktického pobřeží Sibiře. Tito ptáci žijí ve vodě povodí a ryby chytáníVčetně na korýších a další mořští živočichové.
Husa bělokrká
Bělokrký husy, как a bílá husy, žije v Arktidě pobřeží, ale běžné na Čukotce a podél pobřeží Beringova moře. Tyto husy se hlavně živí tráva и kořeny, žít ve stepi pásmo a na severu lesní zóny.
Šedá husa
Husa šedá je na území běžnější než jiné druhy hus Rusko a žije v tichých rybnících Severní a centrální Evropa, stejně jako v mírném pásmu Asie až po Dálný východ. Tito ptáci zimují na jihu Evropy и Z Asiea někdy a v severní Africe.
Kde hnízdí husy?
Suchonosé husy líhnou svá kuřata na velká jezera, zarostlé rákosV les a stepní zóna. Obvykle používají jacks, podobně jako hnízda jiných druhů hus.
Kde žijí divoké husy
Divoké husy se setkávají všude a jsou na území zvláště četné Rusko a Kanadě. Husy tráví na vodě méně času časunež jejich vodní ptactvo příbuzní, preferující zemi. Mohou žít na stromech a to i v horských oblastech.
Kam létají husy z Ruska na zimu?
Husy hnízdí na rozsáhlém území Severní Evropa a východní Evropa, a zimují na stejně rozsáhlém území – od Baltského moře až po jižní oblasti Afriky. Největší jarní tábory v severní Evropě husy a další stěhovaví ptáci se nacházejí v oblasti Ladoga.
Tipy a závěry
- Husy mohou žít v různých klimatických podmínkách podmínky, ale obvykle preferují chladné oblasti.
- Husí hnízda jsou velmi jsou podobní, ale liší se místakde hnízdí.
- Nejvhodnějším stanovištěm pro husy jsou vodní tůně s rybami a další vodní organismy.
- Husy nejsou jen dobré plavci, но a vynikající piloti. Tito ptáci mohou létat velké vzdálenosti a přes kontinenty.
- Husy jsou velmi prospěšné pro ekosystém díky své úloze při šíření osivo a hnojení půdy.
Kde žijí hýli v zimě v Rusku?
Hýli jsou ptáci, kteří zřídka opouštějí svá stanoviště. Usazují se na území Ruska a pouze někteří jedinci ze Sibiře mohou jít na zimu do jižních zeměpisných šířek země a dokonce i do Středomoří.
Přes zimu se hýli nacházejí v lesních houštinách, kde hledají potravu a úkryt před silnými mrazy. Živí se bobulemi, semeny, drobným hmyzem a dalšími rostlinnými potravinami. Barva ptáků je jasná, mají šedou barvu na zádech a křídlech, bílé peří na hrudi a červenou „kápu“ na hlavě.
Hýlové jsou známí svými hlasovými schopnostmi – melodickým zpěvem, což je patrné zejména na jaře. Aktivní jsou při migraci, kdy přelétávají ve velkých hejnech z jednoho místa na druhé. Hýli jsou obecně velmi zajímaví a krásní ptáci, kteří díky své povaze žijí a vyvíjejí se v Rusku.
Odkud se v zimě berou mouchy v soukromém domě?
Pokud však u vás doma není dostupný zdroj potravy, vyvstává otázka, odkud se v zimě berou mouchy? Možná mají jiné místo, kde se mohou množit. Například můžete mít ve svém domě skrytou kolonii much umístěnou někde izolovaně, jako je sklep, půda, oblouk ze suchého kamene nebo střecha. Mouchy jsou velmi pohyblivé a při hledání vhodného místa rozmnožování jsou schopny uletět značné vzdálenosti. Mouchy lze také přinést spolu s produkty ze skladů, kde byly chovány při umělém osvětlení a teplotních podmínkách. Ale přesto je hledání much v domech v zimě skutečnou vzácností a s největší pravděpodobností je to kvůli přítomnosti některých věcí v domě, které tento hmyz přitahují.
Kteří ptáci létají na zimu na sever?
Kromě stěhovavých ptáků obývá náš kraj v zimním období také několik druhů, které zde mohou přezimovat nebo přechodně žít – jsou to sýkory, hýl, louskáček, červenka, brhlík, holub, vrabec, straka, vrána, sova, datel, sněženka sova, tetřev lesní, tetřívek obecný, tetřev lískový, orel mořský a mnoho dalších. Mezi těmito druhy existují specializované druhy, které jsou nejvíce přizpůsobeny drsným zimním podmínkám, například polární sovy a tetřívci. Řada z nich se přitom živí hmyzem, kterého je přes zimu málo, a tak jsou nuceni přejít na jiný druh potravy nebo migrovat mimo náš region. Přesto je zimní ptactvo nedílnou součástí naší přírody a vytváří jedinečnou atmosféru zimního lesa.
Do které země létají ptáci?
Stěhovaví ptáci hledající teplo a úkryt před chladnou zimou míří do různých částí světa. Vědci zjistili, že někteří z nich odlétají do Afriky, kde jim teplé klima umožňuje pobyt venku. Jiní preferují Indii, kde je mnoho lesů, a někteří létají na Nový Zéland, známý svým vlhkým a teplým klimatem. Stěhovaví ptáci se také mohou vydat do různých evropských zemí, kde je pro ně mnoho vhodných míst.
Vědci využívají nové technologie ke studiu letových tras. Patří mezi ně rádiové vysílače, které jsou připevněny k tělům ptáků a umožňují sledovat jejich pohyb. Satelity se také používají k pořizování snímků zemského povrchu a pomáhají vědcům určit dráhu ptáků. Díky těmto novým schopnostem se studium ptačího života stalo přesnějším a spolehlivějším.
V Rusku hnízdí husy v různých oblastech. Například Bílá husa volí Fr. Wrangel a arktické pobřeží Sibiře pro svá hnízda a bílá husa preferuje Čukotku a pobřeží Beringova moře. Husa šedá a husa labutí chovají svá mláďata na velkých jezerech pokrytých rákosím. Taková místa se nacházejí v lesních i stepních zónách. Obecně se husí hnízda od sebe liší jen málo.

O mně:
Osobní údaje: Sergej Sidorenko, 45 let, se narodil v Moskvě.
Zájmy a koníčky: chov drůbeže, inkubace, testování, seřizování, kompletace a opravy inkubátorů. Také mám rád rekreaci v přírodě, cestování, focení a natáčení videa, rád dělám něco vlastníma rukama (zbývá koupit další nástroje a už si můžete vyrobit raketu :)).
Kontakty: Moskevská oblast – Moskevská oblast. Kliknutím na odkaz mi můžete poslat textovou zprávu
2023 © Všechna práva vyhrazena © Kopírování pouze s písemným souhlasem autora





